Cevizli pestil, meyve püresi ile ceviz içinin birleştiği geleneksel bir Türk tatlısıdır.
Fındıklı pestil, meyve özlerinden elde edilen pestil hamurunun içine bol miktarda kavrulmuş fındık eklenerek yapılan, lezzetli ve sağlıklı bir geleneksel Türk tatlısıdır.
Doğanın Cömertliğini, Geleneksel Tatlarla Buluşturan Giresun Macunlu Pasta, Karadeniz’in Eşsiz Lezzetlerinden Biri Olarak Sofralarda Yerini Alıyor.
Koz helvası, ince ve çıtır gofret tabakalarının arasına sürülen özel helva kremasıyla hazırlanan geleneksel bir Türk tatlısıdır.
Trabzon Sarı Kurabiye, Türk Mutfağında Özellikle Karadeniz Bölgesinde Yaygın Olarak Tüketilen Bir Geleneksel Tatlıdır.
Karadeniz’in köklü lezzetlerinden biri olan Vakfıkebir Kırmızı Un Helvası, sabırla kavrulmuş unun, tereyağı ve şekerle harmanlanmasıyla elde edilen eşsiz bir tatlıdır.
Karadeniz’in incisi Vakfıkebir’den gelen geleneksel bir tat: Üzümlü İrmik Helvası.